I mitten av november bjöd Stensunda Ridklubb sina medlemmar på en gratis kurs med temat Ridning i balans.

På onsdagen 15/11 träffades vi i övre stallets fikarum och lyssnade på en föreläsning och åt varma mackor. Ämnet var viktigt – ryttarens balans, sitsens inverkan på hästen och sambandet med en hållbar häst. Flera deltagare berättade senare att man fokuserat mer på sin egen sits efter denna genomgång.

På lördagen 18/11 var det lite praktiska övningar – först i fikarummet på sadelbock, boll…
… samt på studsmatta.
Övningarna gjordes ganska fritt, vilket gjorde att deltagarna började diskutera med varandra om olika sätt att tänka kring ridning och sits. Otroligt intressant, vi har så många erfarna hästmänniskor i stallet. Alla strävar åt samma håll, men vi har lite olika sätt att formulera upplevelserna på hästryggen.

Efter de praktiska övningarna åt vi en välsmakande lunch på soppa och bröd.Anna-Karin hade fixat lunchen, med hjälp av Annika.Katten gillade kursen, fullt med folk att hänga med hela dagen. Han hjälpte också till att ta hand om disken. (Eller?) Efter lunch hade vi uppsuttna övningar i ridhuset. När man inte satt på hästryggen serverades fika uppe på läktaren.
Här lite samling som avslutning på kursen.
Tack, Stensunda Ridklubb, för att ni ordnade detta!

Tack även till alla trevliga och engagerade deltagare. Jag är så glad att ha er i stallet, vilket härligt gäng!