Jag och Christina har köpt en ny häst! Vi reste ner till Madrid och tittade på en mängd olika hästar, både PRE och lusitanos. Det var jättekul, och vi fick prova många hästar av varierande typ.

Efter att ha funderat fram och tillbaka bestämde vi oss för att köpa en fyraårig lusitano, Hermes. Han är inte så stor, men har en härlig bjudning, ett riktigt fint steg, är superkänslig och riktigt rolig att rida!

Här några bilder från min provridning:

När man kikar på fyraåringar är det förstås extra viktigt att titta på hur hästen rör sig utan ryttare. Hermes var inte tillräckligt stark för att klara att visa sina fina gångarter fullt ut med en ryttare på ryggen. Så här fint visade han upp sig i trav när han slapp ha en ryttare som begränsade hans rörelser:Man kan inte klaga på hur han använder sin kropp, sällan har jag sett en häst som arbetar i en så tydlig uppförsbacke. Nu vill det till att förvalta detta, så att han så småningom klarar att göra det här med en ryttare på ryggen!

Även i galopp kunde man se en fantastisk uppförsbacke och god balans:Det blev en lång och jobbig resa för honom. Men han fick stanna och vila på vägen, här vilar han en natt i Frankrike:
Väl framme 1 juli så såg han inte så märkvärdig ut. Han har tappat en hel del vikt under resan. Men trots lång resa och ankomst mitt i natten så klev han snällt in i stallet och började mumsa på hö:
Han har varit väldigt glad över att få vara i hage nu de första dagarna. Han har nog mest stått på stall under sin korta utbildning, och är nu så nöjd att få vara ute.
Nu i början blir det bara lite arbete vid hand. Han behöver vila efter en jobbig resa, och det är ett gyllene tillfälle att lära känna varandra. Än så länge går det mycket bra!