I nedre stallet så har containern stått på några hopbultade gamla telefonstolpar. Det har gått bra ganska många år, men för någon månad sedan tröttnade de och vill inte ligga kvar…

Därför bestämde vi att göra jobbet en gång för alla. Vill man att underlag ska hålla för en container som ska tömmas med jämna mellanrum så behövs det en betongplatta.

Här är vi igång med att packa underlaget före formsättning. Bra med en hjälpreda, alltid mycket roligare att jobba när man är två.
Tisdagen den 28 juni så så var vi klara med formsättning och jag beställde hem en betongbil.
Jag klafsade runt med vibrator i betongen, och dett fungerade riktigt bra. Som alltid vid gjutning så blev det årtal och initialer på de som jobbat med plattan när vi var klara.
Här nedanför ser man containerbryggan bredvid plattan.Längst bak har vi byggt två stoppklossar så att föraren ska ha lite hjälp att få containern på rätt plats. Vi får se om de klarar uppdraget.När vi ändå hade betongbil på plats så passade vi på att gjuta en tröskel in mot förrådet i övre stallet.

Det blev även en tröskel in i stallgången. Nu är det mycket enklare att köra in och ut med skottkärran. Och så blir det enklare att hålla rent också. Själv tycker jag att det blev ganska prydligt.