I år blommade alla äppelträd helt hysteriskt igen. De har tagit det lugnt i två år, men nu blir det nog rejält med äpplen igen. Här är trädet på nedre stallplan, helt vitt!Även i Pilgrims sommarhage så blommade det. Kan det bli mer vårkänsla än så här?
I år är det första året som vi gör boxstädning i övre stallet. Så skönt att kunna göra rent med hjälp av högtryck. Här är Maja igång med sin box.När jag själv skulle göra min box idag så strejkade högtryckstvätten. Suck! Men det gick ändå ganska smidigt. Eftersom vi har avlopp i varje box kan man ju använda mycket vatten, och då funkar det att använda slang, borste och mycket vatten.

För er som har boxstädningen kvar kan jag berätta att högtryckstvätten är reparerad och kan lånas.smiley

Boxdörrar och ek mellan boxarna ska oljas när träet fått torka ett dygn. Så här blankt och fint blir det:
En del (mer eleganta) stall har dekorationer på stolparna vid boxdörrarna. Det är ganska vanligt med en mässingskula eller ett hästhuvud. På övre stallet på Stensunda har vi lejonstatyer som stolpdekoration. Visst är det snyggt?