Här kommer några gamla nyheter, det har varit magert på bloggen under våren.

Under våren/försommaren har vi förbättrat utebanan. Jag tycket att underlaget var ganska hårt, så därför la jag på ett lager sand på en del av utebanan i april.

Det blev härligt tyst och mycket bättre spänst i underlaget. Några tyckte det bliv lite djupt, så när jag la på resten i början av maj så blev det lite tunnare lager.

Det har kommit många nöjda kommentarer, och jag tycker själv att det känns bra att rida på underlaget. Dräneringen på utebanan fungerar fortfarande. Om det spöregnar en hel dag så torkar banan upp till fint underlag över natten. Klart godkänt tycker jag.

Men vi har haft ett annat problem vid kraftigt regn. Vatten samlas i sandhagen ovanför ridbanan, och rinner ut på “tarmen”. Vattnet fortsätter sedan neråt mot ridbanan, och det har flera gånger blivit en djup ränna mitt i ridvägen upp i “tarmen”. Så nu i juni har vi dikat ur mellan sandbanan och “tarmen”.
Nu har det regnat rätt rejält, och diket fungerar som avsett. Skönt!

Jag la även in en del sand i sandhagen, och slätade till med sladd. Hagen blev jättefin. Funkar bra som framridningsbana om vi ska ha tävlingar framöver.