Den här veckan har det hänt lite olika saker.

Vi har fått hem ett lass sand till sandhagen. Ytskiktet förstördes i en del av hagen när drog vatten/avlopp till nya stallet. Jag hann aldrig med att åtgärda det förra året, det var så mycket annat som var viktigare att få klart. Men nu ska det bli fint och torrt i sandhagen igen. Hästarna gillar förvisso att gräva i högen, men jag hoppas hinna sprida den imorgon.
Vi har fått hem ett lass sand till utebanan. Jag har tänkt sprida det på ungefär en fjärdedel av banan och blanda in i befintligt material, för att se hur underlaget blir. Om vi är nöjda tar jag hem mer. Kom gärna med feedback när du provat underlaget!

Jag har märkt upp hur staketet på övre sjöhagen ska gå, och på bilden nedan är jag och Jan i full fart med att montera stolpar. Vi har en bilhammare till grävmaskinen för att kunna göra ordentliga hål till de kraftiga stolparna.
Med hjälp av en hylsa (bilden nedan) så slår vi sedan ner stolparna med bilhammaren. Lite tungt att hantera stolp och hylsa, men stolparna blir väldigt stadiga! Sista stolpen kom upp idag, härligt att få det klart.

Den nya rasthagen som vi bygger i skogen nedanför övre stallet ska sitta ihop med övre sjöhagen. Den nuvarande promenadvägen kommer alltså att hamna inuti rasthagen, vilket blir härligt för hästarna. Men alla cyklister och fotgängare vill förstås kunna ta sig fram ändå. Därför är vi i full gång med att bygga en ny promenadväg som får gå längre ner mot sjön, precis utanför hagen. Det blir en förbättring, utsikten över sjön är mycket vacker.

Här hjälper Andrea till att sprida grus på den nya promenadvägen.Vi är långt ifrån klara med promenadvägen. Men fotgängare som passerar blir sugna när de ser att något nytt är på gång, så många har testat den ändå.
Idag hade Carina och jag arbetsdag. Carina målade dörrlisterna som vi sågade till och grundade förra veckan. Hon oljade även hinderluckorna i ridhussargen så att de inte ska suga upp vatten när vi vattnar ridhuset.

I övre sjöhagen finns en massa stubbar kvar från kommunens trädfällning.Det är knepigt att betesputsa i hög växtlighet när stubbar gömmer sig lite här och där. Carina och jag grävde lite runt några av stubbarna idag, så att Robert kan kapa dem jäms med marken.
Vi hann också med att montera hyllor åt svalorna idag, se tidigare inlägg i bloggen.

Någon gång under dagen dök det upp blommor i fikarummet. Fint!